Hemşirenin Skandal Paylaşımları Ortalığı Ayağa Kaldırdı!

Sosyal medyada hastaların fotoğrafını paylaşan ve altına “ölmeye ramak kalalardan minicik bir tablo” şeklinde yorumlar yazan E.G isimli hemşireye tepki yağıyor.

18.10.2016-17:35 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hemşirenin Skandal Paylaşımları Ortalığı Ayağa Kaldırdı!

Yoğun bakım servisinde tedavi gören hastanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan hemşire hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

E.G. isimli hemşire yoğun bakımdaki bir hastayla selfie yaparak “ölmeye ramak kalalardan minicik bir tablo” şeklinde not paylaşmıştı. Başka bir paylaşımında ise yine selfie yöntemini kullanarak, yoğun bakımdaki bir hastayla çekilmiş fotoğraf paylaşıp, “şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım bir tablo. 04:20 kafası” mesajını yazmıştı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hemşire E.G hakkında gerekli soruşturmaların başlatıldığını söyledi.

Öztürk, "Böyle bir durumla karşı karşıya kalmaktan üzüntülüyüz. İlgili çalışanımız hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Konunun hassasiyetinin farkındasınız. Bu nedenle daha ayrıntılı bir açıklama yapamıyoruz." diye konuştu.

Savaş Öztürk, soruşturmaların neticesini de ayrıca paylaşacaklarını sözlerine ekledi. Bu arada, yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan E.G'nin yaklaşık iki yıldır hastanede çalıştığı ve başlatılan soruşturma nedeniyle görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.



CHP'DEN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Bir hemşirenin sosyal medya paylaşımlarında hastaların fotoğrafını paylaştığını ve bunun Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunarak bu kişi hakkında idari işlem yapılmasını istedi. Yarkadaş, hemşirenin paylaşımlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli E.G. olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Yarkadaş,”Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş. Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum" dedi.

Hemşirenin sosyal medya hesaplarını kapattığını belirten Yarkadaş,"Bu kişinin gelen tepkilerden dolayı sosyal medya hesabını kapattığını da öğrendik. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum” ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal