Hain Figen Yüksekdağ'ın Cezası Belli Oldu!

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eski HDP Van Milletvekili olan Figen Yüksekdağ hakkında 1 sene hapis cezası kararı verdi.

11.04.2017-16:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hain Figen Yüksekdağ'ın Cezası Belli Oldu!

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eski HDP Van Milletvekili olan Figen Yüksekdağ hakkında 1 sene hapis cezası kararı verdi.

Kesinleşen hapis cezası sebebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti üyeliğinden atılan eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçesiyle hakkında tam 1 sene hapis cezası verildi.

Daha önceki duruşmada Figen Yüksekdağ hakkında 20 sene hapis cezası istenmişti ve mahkeme ertelennnmişti. En son yapılan duruşma şu şekilde gerçekleşmişti;

Terör soruşturması çerçevesinde Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Yüksekdağ, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçlamalarıyla yargılandığı duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile dahil oldu.

Mahkeme başkanı, bir önceki duruşmada İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ile bu davanın ortak yürütülmesi isteğinin dosyalarda yapılan araştımanın ardından kabul etmediği ifade edildi.

ÖNCEKİ ÇÖZÜM TUTUNAKLARI...

Yüksekdağ da bir önceki duruşmanın çözüm tutanaklarının ilk 2 sayfasının kendisine ulaştırılmadığını belirterek, bu nedenle savunma için ek süre talep etti.

Mütalaasını veren savcı ise Yüksekdağ'ın davaya konu çeşitli programlardaki konuşmalarını anımsatarak, sanığın operasyonlarda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK/KCK mensuplarını sahiplenici ve övücü nitelikte sözleriyle terör örgütü propagandası suçunu işlediğini kaydetti.

Savcı, Yüksekdağ'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 yıl, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa hakkındaki savunması sorulan Yüksekdağ da eksik sayfaların kendisine ulaştırılmasının ardından savunma yapacağını söyledi.

Sanık avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını vurgulayarak, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ettiği Yüksekdağ'a eksik çözüm tutanaklarının ulaştırılmasına karar verip duruşmayı 20 Nisan'a erteledi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal