Flaş! Fuat Avni Yakalandı; Bakın Kim Çıktı?

Başbakanlık Ek Binası'na dün gece düzenlenen operasyonda, 'Fuat Avni' olarak bilinen Twitter hesabını yöneten kişinin yakalandığı iddia edildi. Operasyonda 10 mühendis gözaltına alındı.

20.07.2016-13:19 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Flaş! Fuat Avni Yakalandı; Bakın Kim Çıktı?

Başbakanlık Ek Binası'na dün gece düzenlenen operasyonda, 'Fuat Avni' olarak bilinen Twitter hesabını yöneten kişinin yakalandığı iddia edildi. Operasyonda 10 mühendis gözaltına alındı.

9 kişinin bilgisayar sistemleri üzerine çalışan mühendis olduğu, bu işin başındaki kişinin Başbakanlık'ta görevli veri işlemleriyle ilgili bir görevli olduğu iddia ediliyor.

Twitter'daki 'fuatavni' hesabına yönelik gözaltılar gerçekleştirildi... Toplam 10 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Bu işin başındaki kişinin Başbakanlık'ta, veri işlemleriyle ilgili bir görevli olduğu iddia ediliyor.

ÇEMBER GİTTİKÇE DARALDI VE...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan istihbari çalışmada internet fenomeni Fuat Avni’nin haber kaynakları da deşifre oldu. O günden sonra herhangi bir mesaj paylaşmayan Fuat Avni’nin Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın gözaltına alınmasıyla birlikte kendisi olduğu iddia edildi.

15-16 Temmuz darbe girişiminde yapılan gözaltılarda onlarca rütbeli asker gözaltına alınmış, söz konusu gözaltılara Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı da eklenmişti. Twitter’da son mesajını 12 Temmuz tarihinde yazan Fuat Avni; ‘Sen uzağındakilerden korkup duruyorsun oysa sonunu en yakındakiler hazırlayacak. Korkma. Titre’ yazmıştı. İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmada Fuat Avni hesabının ana kaynaklarının Cumhurbaşkanlığı başyaveri, özel kalem danışmanı, kuvvet komutanlarının ve Genelkurmay Başkanı'nın darbeye destek veren emir subayları olduğu iddia edildi.

Bu kişilerin hazırlanan istihbarat raporlarını, konuşulan kritik görüşmeleri Fuat Avni hesabına ilettikleri belirlendi.

Söz konusu Fuat Avni hesabının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki gizli görüşmeler, Genelkurmay ve askeriye ile ilgili istihbari bilgileri bu kaynaklardan temin ederek paylaştığı belirlendi.

FUAT AVNİ CUMHURBAŞKANI YAVER'İ Mİ?

O günden sonra herhangi bir mesaj paylaşmayan Fuat Avni’nin Yazıcı’nın gözaltına alınmasıyla birlikte kendisi olduğu iddia edildi. Sosyal medya üzerindeki tartışmalar ise sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal