FETÖ Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı düzeyinde talep edildiğini, Gülen'in iade talebiyle birlikte geçici yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettiklerini söyledi.

20.07.2016-09:23 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) FETÖ Hakkında Son Dakika Gelişmesi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtladı.

4 AYRI DOSYA HAZIRLANDI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, ABD'den iadesine ilişkin hazırlanan dosyaların tamamlandığını belirten Bozdağ, "Bugün itibariyle 4 ayrı dosyadan iadesi ABD'den istenmiştir. Dosyalar bakanlığımızdan ABD'ye iletilmek üzere hem İçişleri hem de Dışişleri Bakanlığına iletilmiştir. Elektronik ortamda da doğrudan ABD ilgili ve yetkili makamlarına yani Adalet Bakanlığına da iletilmiştir." diye konuştu.

"İDAM CEZASI İLE İLGİLİ MESAJLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe teşebbüsünden sonra vatandaşların idam talepleri bulunduğunu anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız da dün 'TBMM bu yönde karar alırsa, idam cezasını yeniden getiren düzenleme önüme gelirse altına imzamı atarım' dedi. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın da buna olumlu baktığını gösteriyor. Sayın Başbakanımız da 'bu konudaki mesajları görmezden gelemeyiz, yok sayamayız' dedi. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldıktan sonra elbette değerlendirilir." ifadesini kullandı.

FETÖ ELEBAŞISININ GEÇİCİ YAKALANMASINI VE TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı düzeyinde talep edildiğini, Gülen'in iade talebiyle birlikte geçici yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettiklerini söyledi.

Bozdağ, ifadeler, deliller ve değerlendirmeler tamamlandıktan sonra elde edilen bilgi ve belgelerin de ABD'ye iletileceğini vurgulayarak, "15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullah Gülen'in emir komutasında gerçekleştirilen darbe teşebbüsüyle ilgili şu anda soruşturmalar devam ediyor, ifadeler, gözaltılar, tutuklamalar var, delillerin toplanması, toplanan delillerin incelenmesi, analiz edilmesi, değerlendirilmesi söz konusu. Bunların 1-2 gün içerisinde netleştirilmesi, neticelendirilmesi kolay değil. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde bizim bunu belli bir prosedüre uygun iletmemiz gerekiyor." dedi.

YETERLİ DELİL MEVCUT

Bakan Bozdağ, bir gazetecinin "ABD iade için yeterli delil istiyor, var mıdır?" sorusuna şöyle yanıt verdi: Yeterli delil istemediğin kadar var. O kadar ortada delil var. Darbe teşebbüsü söz konusu... İspata hacet yok, şu anda güneş bizi ne kadar yaktıysa darbe de o kadar yaktı, acıttı. Herkes bunu gördü. Bu darbe teşebbüsünün, Fetullah Gülen'in emir komutası zinciri altında olan paralel Fetullah Gülen ordusu tarafından yapıldığı konusunda, AK Parti görüşünü benimsemeyen herhangi bir vatandaşımızda da en ufak şüphe yok.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal