Diyarbakır'daki Patlamayla İlgili Hükümet'ten İlk Açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada polis ve sivil şehitlerin olduğunu belirtti.

04.11.2016-10:00 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Diyarbakır'daki Patlamayla İlgili Hükümet'ten İlk Açıklama
Bakan Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün Başsavcımız ve Başkanımızın da ifade ettiği gibi Ankara Bölge Adliyesi'ni ziyaret etmek, sorunları yerinde görmek, sorunlar hakkında başsavcımızdan bilgiler almak. Bölge adliye mahkememizin gelecekte başarılı ve etkin çalışması için neler yapabileceğimizi konuşmak için geldik. 20 Temmuz 2016 tarihinde fiilen göreve başlayan bölge adliye mahkemeleri için bir tören tertip etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devlet protokolünün katılacağı bir tören düzenlemiştik. Maalesef 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle bu toplantıyı gerçekleştirme fırsatını bulamadık. Zor bir görev üstlendiğinizi biliyorum, ama bunu başaracağınıza inanıyorum. İlk istinafla ilgili kanun tasırısı 1932 tarihinde hazırlandı. İkinci tasarı 1948, üçüncü tasarının 1952 tarihinde hazırlandığını görüyoruz.

TÜRKİYE EŞ ZAMANLI 10 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDİYOR

Türkiye kadar terör örgütleriyle eş zamanlı mücadele eden ikinci bir ülke yok. PKK var. PYD, YPG var. Öte yandan DEAŞ var. Öte yandan FETÖ, PDY var. Ben sayarken harfleri karıştırıyorum. En az 10 tane terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden bir ikinci ülke yok. Terörle mücadelede başarılı olmamız için yeterli imkanlarımız var. Terörle etkin ve netici alıcı bir başarı alıcı mücadele ortaya koymak gerekiyorsa bütün dünyanın samimi ve işbirliği içerisinde olması gerekiyor. PYD, DEAŞ terör örgütüne karşı kullanılıyor, himaye ediliyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütüyle bir olmak. Yaklaşık 150 ülkeden onca insan Suriye'ye, Irak'a ölmek ve öldürülmek için getiriliyor. Hepimiz anneyiz, babayız. Kendi yavrularımızı aynı istikamete sevkedebilir miyiz?

DÜNYA VAZGEÇSE BİLE TÜRKİYE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEK

DEAŞ terör örgütü bu kadar ayrı devletin dilini ne zamanda öğretti? Çok net gözüküyor, bu terör örgütü uluslararası bir proje. Hem Türkiye'nin hem dünyanın, hem İslamın, hem Müslümanların düşmanı. DEAŞ'la bütün dünya mücadeleden vazgeçse, Türkiye vazgeçmeyecektir. Türkiye kendini koruma, müdafa etme, vatandaşın huzurunu, güvenine tehdit oluşturan terör örgütlerini yok etme hakkına sahiptir. Türkiye bunu hem iç hukukuna hem de uluslararası hukuka uygun olarak yerine getirecektir.

ALMANYA TÜRKİYE'NİN İÇİŞLERİNE KARIŞAMAZ

Almanya Kandil'deki terör örgütü elebaşının telekonferansla konuşmasına izin verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasına mahkeme kararıyla izin vermediler. Türkiye'nin bağımsız, egemen bir devlet olduğunu, Türk yargısının da Alman yargısı kadar bağımsız ve tarafsız bir yargı olduğunu onlar görmek ve anlamak zorundadırlar. Siz Türkiye'nin içişlerine karışamazsınız. Alman bakanın da, Merkel'in de hakkı değildir. Türk yargısı bağımsız ve tarafsız bir yargıdır. Almanlar bir şey yaptığınıda onlar toz kondurmuyorlar. Türk yargısı bir iş yaptığında bağımsız olduğunu siz niye kabul etmiyorsunuz? Almanya'da PKK ile ilgili onlarca soruşturma var. Hepsi yılan hikayesine döndü. Netice alınan bir dosya yok. 2015 yılında mülteci kamplarında tam 901 ırkçı motivasyonlu saldırılar var. Bunlardan sadece dörtte biri aydınlatılmış, gerisi fail-i meçhul.

AFYONLU VATANDAŞIMIZIN CESEDİNİ 2 YIL BEKLETTİLER

Siz Türkiye'den birisiyle evlendiniz. Eşinizi Almanya'ya götüreceksiniz, sizi sınava tabi tutuyorlar. Eğer bu sınavı geçerseniz aile birliğini sağlıyorsunuz. Türkiye'de evliyken gittiniz, oğlunuz kızınız var, çocuklarınızı yanınıza alacaksınız, yine sınava tabi tutuluyorsunuz. Karı koca bir araya gelemiyor, sevenler birleşemiyor. Ben bunu sayın Merkel'in huzurunda söyledim. Bu yaptığınız evrensel hukukun ana prensiplerine aykırıdır dedim. Türkiye'yi insan hakları ve hukuk devleti prensipleri çerçevesinde başkalarıyla mukayese edenler önce dönüp, kendilerine bakacaklar. Türkiye bundan sonraki süreçte de başka ülkelerdeki hak ihlalleri yapanların yüzüne söylemeye devam edecek. Belçika'da Afyonkarahisarlı bir vatandaşımızın cenazesi morgta 2 yıl bekletildi. Delil ihtiyacı olur diye. Bekletmenin parasını aileden aldı. Hem çocukları cinayete kurban gitti. Bir de onlardan para istediler. Kaynak:AA
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal