Darbeci Askerlere Sivil Cezaevi Yolu Açılıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakanlığa gönderilen ve TBMM’ye sunulması beklenen Ceza Muhakemesi Kanunu ile daha önceden askeri cezaevine konulan darbeci askerlerin artık sivil cezaevlerine konulması planlanıyor.

11.10.2016-10:19 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Darbeci Askerlere Sivil Cezaevi Yolu Açılıyor
Birçok suçun cezasının arttırılmasını öngören reform niteliğindeki tasarının detayları şöyle:

Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu, nispi terör suçları kapsamına alınıyor. Bu suça ilişkin ceza yarı oranında arttırılırken, infaz 2/3'ten 3/4'e çıkarılacak.

DARBECİ ASKERLER HANGİ CEZAEVLERiNE KONULACAK?

Terör ve darbeye teşebbüs suçlarından tutuklanan askerler, daha önce askeri cezaevine konuluyordu. OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile askerlerin Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerine konulması düzenlenmişti. Tasarıyla buna ilişkin kanuni düzenleme de getirildi ve bu kapsamdaki askerler, askeri cezaevi yerine, bakanlığa bağlı cezaevlerine konulacak.

12 YAŞINDA OLSA DAHİ SARKINTILIK CEZASI VERİLECEK

Çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili olarak AYM'ce iptal edilen hükümlerin yeniden düzenlendiği tasarıyla, mağdurun yaşına göre kademeli bir ceza verilmesi öngörülüyor. Buna göre, mağdurun 12 yaşından küçük olması durumunda, sarkıntılık suçunun alt sınırı 3 yıldan 5 yıla, tasaddi suçunun alt sınırı 8 yıldan 10 yıla, nitelikli cinsel istismar suçunun altı sınırı 16 yıldan 18 yıla çıkarılıyor.

PATLAYICI MADDELERİN İZİNSİZ OLARAK BULUNDURULMASI

Dolandırıcılık suçunun basit halinin cezasının alt sınırı 1 yıldan 2 yıla, nitelikli halinin cezasının alt sınırı 2 yıldan 3 yıla çıkarılıyor.
Patlayıcı maddelerin yapımında kullanılan malzemelerin izinsiz olarak bulundurulması suç. Bunun cezasının alt sınırı 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor. Ayrıca, suçun örgüt faaliyeti kapsamında işlenmesi halinde yarı oranı yerine bir kat artırım yapılacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal