Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKPM'ye Tokat Gibi Cevap! ''Tanımıyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi'nin almış olduğu kararını tanımadıklarını söyledi.

26.04.2017-09:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKPM'ye Tokat Gibi Cevap! ''Tanımıyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Reuters’a çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak Fransa’daki OHAL sürecine değindi.

OHAL UYGULUAMASI MEVCUTKEN FRANSA SEÇİME GİTTİ

Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi siyasi denetim kararı konusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları dile getirdi: Fransa’da Pazar günü bir seçim yapıldı. Bu seçim yapılırken OHAL vardı ve bu şartlar altında seçime gidildi.

Ayrıca Fransa’da 1,5 senedir OHAL uygulaması olduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle devam etti:

‘’Terör örgütlerine karşı OHAL uygulaması başlamıştır. Pazar günü gerçekleştirilen seçim de OHAL şartları içinde gerçekleştirildi. Şimdi Fransa’da 15 gün sonra gerçekleştirilecek olan seçimde OHAL kapsamı içinde yapılacak. Acaba Fransa ile ilgili OHAL soruları başka ülkelerden geliyor mu? Gündeme çıkıyor mu? Böyle bir şey baktığımız zaman yok. Türkiye’ye bakacak olursak ülkemizde bir darbe girişi var. Bu darbe girişimi yüzünden silahlı kuvvetlerin içinde bulanan FETÖ mensuplarını temizliyoruz, emniyetin içindeki terör örgütü mensuplarını temizliyoruz. Bunu yapmak terör temizlemek bizim mecburiyetimizimdir’’ dedi.

KARARI TANIMIYORUZ

‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKPM’nin almış olduğu karara da değinerek şunları söyledi. Türkiye karşı şuan alınmış olan karar tamamen siyasidir. Bu yüzden biz bu kararı kesinlikle tanımıyoruz. İstedikleri kadar karar alıp uğraşsınlar bu karar geçersizdir bu yüzden bu olayı çok da büyütmüyoruz.’’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal