CHP-HDP İşbirliği Deşifre Oldu! Şok Ses Kaydı Yayınlandı

CHP’nin Kaos Çağrısı tartışılırken 24 TV, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın 2010’daki açıklamasını yayınladı.

09.11.2016-11:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) CHP-HDP İşbirliği Deşifre Oldu! Şok Ses Kaydı Yayınlandı

HDP’lilerin tutuklanmalarının ardından, ‘kaos’ bildirisi yayınlayan CHP’nin, HDP çizgisiyle ‘gizli işbirlikleri’ de ortaya çıktı. 24 TV’de yayınlanan Günün Manşeti programında Ersoy Dede ve Hikmet Genç’in yayınladığı görüntülerde,  bugün HDP’li Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık,  2010’da TBMM’deki konuşmasında CHP’nin gizli ittifak taleplerini deşifre etti.

Dönemin CHP lideri Baykal’ın talimatıyla dönemin CHP yöneticilerinden Eşref Erdem’in evinde buluştuklarını kaydeden Sakık, şunları söylüyor: “1999’da genel seçimlere gidiyoruz, CHP barajın altında. Genel Başkanınız (Baykal) bize elçi gönderdi; ‘ittifak yapmaya hazırız’ diye. ‘Türk’ü, Sakık’ı, Yurttaş’ı kaldıramam ama bana 20 tane militan gönderin onları aday edeyim’ dedi.

Canlı tanığımız var. Daha 1990’ı da var.” 1999’da HADEP’le ittifak yapamayan CHP Meclis’e giremedi. Sakık’ın ‘Daha 1990’ları var’ dediği olayda ise HEP ile SHP 1991’de ittifak yapmış, aralarında Leyla Zana’nın da yer aldığı vekiller Kürtçe yeminleri nedeniyle tutuklanmıştı.   

İşte Demirtaş’ı tutuklatan deliller

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı tutuklatan deliller belli oldu. Demirtaş’a ‘atılı suçlar açısından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut deliller’ olarak, 50 kişinin öldüğü ‘Kobane Protestoları’ öncesi ve sürecinde atılan twit ile hendek terörüyle ilgili yaptığı açıklama ve beyanlar gösteriliyor.

5 Ekim 2014’te PKK’lı Murat Karayılan’a ait olan @murat_karayilan twitter hesabından ‘Genç kadınları, yediden yetmişe herkesi Kobane’ye sahip çıkmaya, metropolleri işgal etmeye çağırıyoruz’ şeklinde attığı twit somut delil olarak gösterildi. Kaynak:24 TV

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal