Büyük Türkiye İçin Geri Sayım Başladı

16 Nisan'da gerçekleşecek olan Referandum Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Türkiye'nin miladı olan 16 Nisan'dan evet çıkması halinde yeni Türkiye eskisinden çok daha güçlü olacak.

02.03.2017-09:54 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Büyük Türkiye İçin Geri Sayım Başladı

16 Nisan'da gerçekleşecek olan Referandum Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Anayasa değişikliği ile beraber millet iradesi, kurulacak hükümette direkt olarak tecelli edecek.

Türkiye’yi her daim geriye götüren çift başlılık ortadan kalkacak. Güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye için referandumdan evet oylarının çoğunlukta çıkması gerekiyor.

BU DEĞİŞİKLİKLE BİRLİKTE TÜRKİYE SINIF ATLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistemin Türkiye’ye katacağı olumlu katkıları tek tek anlattı. Referandumdan ‘evet’ çıkması hâlinde, yargının son yıllarda yıpranan prestijinin yükselişe geçeceğine, seçilme yaşının 18’e ineceğine, 5 yılda bir yapılan seçimlerle güven ve istikrarın yakalanacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Meclis, bakanlar kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisini verebilmesi iptal ediliyor, güven oylaması kalkıyor, gensoru… Neler çektirdi bize bu gensorular, şimdi bu gensoru kalkacak. Niye? Güven oylamasının en büyük yetkisi kimde?

Millette. 5 yılda bir millet gensoruyu da, güven oylamasını da yapar, beğenirse devam der, beğenmiyorsa alaşağı eder.

Millî irade en büyük güç… Bu uygulamalarla beraber yeni bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. 100 bin seçmen isterse cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir, böyle bir yetki var. Vatana ihanetten cumhurbaşkanı yargılanabiliyordu, şimdi her suç sebebiyle önerge ve ondan sonra Yüce Divana gönderilme gibi bu süreçte yetkiyi aynı şekilde Parlamento alıyor.

Bütün bunlarla beraber mesele özellikle buradaki birlikteliğimiz, dayanışmamız inşallah Türkiye’ye yeni bir sınıf atlatacaktır.”

BİR GEMİDE İKİ KAPTAN OLMAZ

Referandumla ilgili ilgili Başbakan Binali Yıldırım Meclis toplantısında şu sözleri sarf etmişti:

“Yürütmede iki tane irade var. Bu iki irade, her zaman uyumlu olmayabilir. Hatırlayın, rahmetli Özal'la rahmetli Demirel'in o günkü çatışmasını aklınızdan geçirin." sözlerini sarf etti.

Yönetimde iradenin tek olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "İrade olmayan yerde idare olmaz. Çatal kazık toprağa girmez. Bizim güzel bir tabirimiz var. Ben denizciyim, iki kaptan gemiyi batırır. Kaptanın tek olması lazım, icraatta kaptanın tek olması lazım. Tek nasıl olur? Yürütme ile ilgili yetkileri verirsiniz, sistemi ona göre tanımlarsınız, ondan sonra da hesabı sorarsınız.”

 

İşte 16 Nisan'da evet oyu çıkması halinde anayasaya eklenecek ve düzenlenecek maddeler;

 Kaynak: Haber365

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal