Avrupa'ya Öyle Bir Rest Çekti ki...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Avrupa Parlamentosunda Türkiye oylama) Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim için kıymeti yoktur.

23.11.2016-09:23 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Avrupa'ya Öyle Bir Rest Çekti ki...
İstanbul Kongre Merkezi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. Toplantısı'nın açılış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. Toplantısı'nın açılış oturumunda Avrupa Parlamentosunda yapılacak Türkiye oylaması öncesinde önemli mesajlar verdi. Erdoğan parlamentoda bugün yapılacak Türkiye oylamasının sonuç ne olursa olsun hiçbir kıymetinin olmadığını söyledi.

TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM: SONUÇ NE OLURSA OLSUN BİZİM NEZDİMİZDE KIYMETİ YOK

Erdoğan, "Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış." diyerek şunları kaydetti:

"Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir. Bu millet tatlı su demokratı olmadığını, iradesine, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmak için gerekirse canını feda edebileceğini 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir. Avrupa Parlamentosu'nun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir"

"BİZE DEMOKRASİ DERSİ VEREN ÜLKELER KENDİLERİNE SIĞINAN ÇOCUKLARA KAPILARINI AÇMADILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Toplantımıza katkı sunacak tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Dünya özelikle de içinde yer aldığımız bölge uzun süredir siyasi, sosyal, ekonomik buhranlarla savaşıyor. Suriye, Irak, Libya Yemen'de olduğu gibi devletlerin altüst olduğu dönemlerden geçiyoruz. Bugün dünya siyasetini meşgul eden krizlerin tamamı İslam ülkelerinde vuku buluyor. Müslümanlar olarak dünyanın yükünü bizler taşıyoruz. Aklımızın alamayacağı vahşetleri televizyon ekranlarında gördükçe kahroluyoruz. Daha dün yanı başımızda Halep'te son hastanede vuruldu. Suriye ve Irak'taki savaştan kaçan 10 bin çocuğun nerede olduğu bulunmuyor.

Şundan emin olun her şey zıddi ile kamildir. Atalarımız kul sıkışmayınca hızır yetişmez derler. Yani sıkıntıda olan dara düşen kendisine inanan insanları Yüce Allah darda koymaz. Nasrun Minellahi Fethun Karip… Her fırsatta bize demokrasi dersi veren ülkeler kendilerine sığınan çocuklara kapılarını açmadılar. 15 Temmuz gecesi neler yaşadığımızı eminim hepiniz duydunuz O gece Silahlı Kuvvetlerimizi içine sızmış bir avuç terörist milletimizin emaneti olan silahları millete çevirdiler. F16'larla tanklarla toplarla ölüm kusarak milletiimizin iradesini gasp etmeye çalıştılar. Kardeşlerimiz bombalar ve silahlarla taranan millet hiçbir zaman onlardan kaçmadı. Tam aksine üstüne üstüne gitti. Benim milletim şehadeti görüyordu. Karaçi'den Cape Town'dan Endonezya'dan Avrupa'ya kadar milyonlarca müslüman bizler için dua etti. Sizin bu kadirşinaslığınızı asla unutmayacağız. İSlam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiler. Türk Cumhuriyetleri birçok ülkede kardeşliğimize yakışır kararlar almaya başladılar.

BU ÖRGÜT GÜNÜMÜZÜN NEO HAŞHAŞİLERİDİR

FETÖ ve Pensilvanya'daki elebaşı sadece Türkiye için değil sızdıkları ülkeler için de tehdittir. Bizde 40 yıl çalıştılar. Silahlı Kuvvetlerimize, Polis teşkilatımıza, bakanlıklarımıza sızdılar ve buralarda da darbe girişiminin adımını attılar. Bu örgüt günümüzün Neo Haşhaşileridir. Ülkemizde son yıllarda işlenen siyasi cinayetlerden ekonomik manüpülasyonlara kadar birçok hadisede bu örgütün olduğunu biliyoruz. FETÖ'nün bertaraf edilmesine yaşana her gecikme çok daha büyük sıkıntılara neden olacaktır.

KARDEŞİN HALİNDEN YİNE KARDEŞ ANLAR

Kardeşin halinden kardeş anlar. Malesef sizlerin sergilediğin tavrın onda birini birçok batılı ülke kurum ve kuruluş göstermedi. Demokrasiye sahip çıkan millet adeta cezalandırılmaya çalışıldı. Türkiye'ye yönelik algı operasyonları artıyor. Yarın AP'de bir toplantı olacak ve Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade ediyorum, buradan söylüyorum. Tüm dünyaya sesleniyorum. Bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti yoktur. 15 Temmzu gecesi canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiç kimse tartamaz. Bu millet tatlı su demokrastı olmadığını gerekirse demokrasisi için canını feda edebileceğini 15 Temmuz gecesi ispat etmiştir. Verilmek istenen mesajı hazmetmem mümkün değil: AP'ni böyle bir oylamaya tenezzül etmesi dahi terör örgütlerinin yanında saf tutttuğunun göstergesi. AB üyesi ülkeler terör örgütüne kol kanat geriyor. Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin bir taraftan onların paçavralarına yer vereceksin. Bu nasıl bir yaklaşımdır. Batılı muhataplarımızdan somut bir destek görmedik.

GELİN ARTIK TAVRIMIZI ORTAK BELİRLEYELİM

Diyorum gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim. Artık biz sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Yıllarca Afrika'daki ülkeleri Batının nasıl sömürdüğünü bana anlatıyorlar. Oradan madenleri nasıl çıkarıp aldıklarını kendileri anlatıyorlar. Gelin geleceğimizi kendimiz belirleyelim. Sevgili kardeşlerimi bütün kararlar çifte standardın yansımasıdır. Müslümanlara karşı ötekileştirmeler artıyor. Sesimizi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Batı kendi bunalımlarını İslam dünyasına yansıtıyor. Buna daha fazla tahammül edemeyiz. Biz haksızlıkları yüzlerine vurmazsak bunların pervasızlıkları artacaktır. Biz olaylar karşısında susarsak batıya selam duyan eli kanlı tiranları kırmızı halılarda ağırlamayı kendilerini eleştirenleri diktatör olarak yaftalamayı bunlar sürdüreceklerdir. Kaynak:Sabah
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal