Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Kendini Patlattı: 31 Ölü, 147 Yaralı!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda teröristler etrafı taradıktan sonra kendilerini patlattı. Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi. Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

28.06.2016-22:36 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Kendini Patlattı: 31 Ölü, 147 Yaralı!

İİstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı'nda saldırıyı 3 canlı bombanın 3 ayrı noktada düzenlediğini duyurdu.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırılarının ardından 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

3 CANLI BOMBA SALDIRDI

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, üç terör örgütü üyesi, emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı.

İstanbul Valisi, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Bu açıklama sonrası Doğan Haber Ajansı ölü sayısının 2'si polis 32 kişi olduğunu duyurdu. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar çarşamba günü 20:00'a kadar kapatıldı.

UÇAKLARIN İNİŞ VE KALKIŞLARINA İZİN VERİLMİYOR

Olayın ardından havalimanına inmek isteyen uçaklara izin verilmiyor. Uçakların başka havalimanlarına yönlendirildiği belirtiliyor.

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen diğer bilgiye göre ise iki saldırganın olay yerinde öldürüldü.

VALİ VASİP ŞAHİN: 28 ÖLÜ 60 YARALI VAR

İstanbul Valisi Vasip Şahin Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

3 CANLI BOMBA

Vali Şahin şunları söyledi:

Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir.

49 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

BAKAN BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

TBMM'de olayın olduğu ilk anlarda bilgi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" şeklinde bilgi vermişti.

YARALI SAYISI 6'SI AĞIR 60

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

ÇATIŞMA YAŞANDI

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı. Resmi olmayan bilgilere göre bazıları ağır olmak üzere yaralı sayısı 50.

"BİZİ YERE YATIRDILAR"

Havalimanındaki bir başka görgü tanığı ise, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

İSTANBUL'UN BU BÖLGELERİNDE KAN BAĞIŞI YAPILABİLİR

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal