Anıtkabir'de Saatlerce Hareketsiz Duran Askerlerin Sırrı

Anıtkabir askerlerinin kıpırdamadan nöbet tutması ziyaretçileri şaşırtıyor...

10.11.2016-14:26 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Anıtkabir'de Saatlerce Hareketsiz Duran Askerlerin Sırrı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'in yorulmaz koruyucuları, tören hazırlıkları ve çalışmaları hep merak edilir. Özellikle merak edilen konu ise saatlerce nasıl hareketsiz durabildikleri. İşte o saygı ve uzun çalışma gerektiren görevin gerçekleştirilmesi...

Atatürk'e gösterilen saygının sembolü saygı nöbetçileri, nöbetleri boyunca hareket etmiyor.
 
 
Anıtkabir'de iki saatlik nöbetleri süresince hareket etmeyen, nöbet değişimleri ilgiyle izlenen saygı nöbetçileri özel olarak seçiliyor. 
Askerlerin nöbet süresince hareketsiz durmaları ziyaretçileri şaşırtıyor.
 
 
En kısa boylusu 1,80 metre olan askerler, “hareketsiz durabilmeleri için topuklarından iğne yapıldığı” söylentilerine ise sadece gülüyor.
 
 
Mehmetçik, Atatürk'e olan saygı, sevgi, minnet duygularından ve göreve olan inançlarından dolayı rahatlıkla hareket etmeden durabildiklerini ifade ediyor ve eğitimler sayesinde zorlanmadan nöbet tuttuklarını belirtiyor.
 
 
Bazı vatandaşlar, saygı nöbetçilerinin heykel olup olmadığını anlamak için silahlarını almaya veya onları hareket ettirmeye çalışıyor. Böyle durumlarda nöbetçilerin yanındaki sivil kıyafetli askerler ziyaretçileri kibarca uyarıyor.
 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal