Amerikan Medyasından Türk Halkına Ağır Hakaret!

Türkiye'de başarısız darbe girişimi Amerikan medyasında geniş olarak ele alındı.

21.07.2016-14:10 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Amerikan Medyasından Türk Halkına Ağır Hakaret!
Amerikan medyası, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden gelirken, Türk halkı için hakaret içeren ifadelere yer verdikleri paylaşımlarıyla darbe girişimini önemsizleştirmeye çabalıyor.

Darbe girişiminin yaşandığı gün, Ankara ve İstanbul'daki şiddet görüntülerini kullanan medya organları, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin darbeyi "otoriterleşmek için kullanacağını" ileri sürerek insanların tanklar tarafından ezilmesini ve TBMM'nin bombalanmasını görmemeyi tercih etti.

Medya kuruluşları, katledilen insanların hikayelerini ve vahşet anlarını haberlerinde kullanmaktan kaçındı. Yayınlarda, Türk halkına da hakarete varan ifadeler kullanıldı.

NEW YORK TIMES TÜRK SEÇMENE "KOYUN" DEDİ
Daha önce FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i "karizmatik vaiz" olarak lanse eden New York Times, sosyal medya hesabından Türk seçmene ise "koyun" dedi.

Gazete, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine dair yayımladığı analizini Twitter hesabından "Erdoğan takipçileri koyundur ve Erdoğan kendilerine ne söylerse onu yaparlar" alıntısıyla paylaştı.

BAŞLIKLA ALGI OPERASYONU YAPTILAR
Ancak analizin içeriğinde ise alıntıyla örtüşen bir ifadeye yer verilmedi. Bu da gazetenin, kullandığı provokatif başlıkla algı operasyonu yaptığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Twitter'daki tepkiler üzerine başlıkta kullandığı alıntıyı değiştirmek zorunda kalan New York Times, alıntının, makalenin önceki versiyonuyla ilgili olduğunu ileri sürdü. Gazete makaleyi paylaştığı ilk "koyun" ifadesinin yer aldığı tweetini ise silmedi.

AA muhabirinin telefon ve e-posta ile ulaştığı New York Times'ın üst düzey yöneticileri ise sorulara yanıt vermedi.

New York Times, bugünkü baskısında ayrıca darbe girişimiyle alakalı üç farklı yazıya yer verdi.

TERÖRİST BAŞI GÜLEN'E ÖVGÜLER
Birinci sayfasından Tim Arango ve Ben Hubbard imzalı haberde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "İslami değerlere sahip, bilimde eğitimli altın bir nesil" yaratmaya çalıştığı öne sürüldü.

DARBEYE DİK DURMAYA "ÖÇ ALMA" GİRİŞİMİ TANIMI
Gazetenin editöryal ekibi tarafından başyazı sayfasında yayımlanan diğer bir makalede de 15 Temmuz gecesi kamu kurumları ile vatandaşların FETÖ tarafından bombalı ve silahlı saldırılarla hedef alınmasına tek kelime değinilmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "pervasızca öç almaya başladığı" ileri sürüldü.

New York Times'ın köşe yazarlarından Thomas Friedman ise bugünkü makalesinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılaştırdı. Friedman, yazısının başlığında Erdoğan için "Sultan" kelimesini kullandı.

"TÜRK HALKI SEVİNÇ DUYACAĞINA DARBE GİRİŞİMİNE ÖFKELENDİ"
Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs'te, Steven Cook imzalı yazıda Türkiye'deki darbe girişiminin niçin başarısız olduğu irdelendi.

Türkiye ve Mısır politikaları uzmanı olarak bilinen Cook, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığıyla tanınıyor.

Cook yazısında Temmuz 2013 yılında Mısır'da Muhammed Mursi'yi görevinden eden darbenin Mısır halkı tarafından sevinçle karşılandığını öne sürdü. Steven Cook, buna karşın, geçen cuma akşamı Türk halkının "sevinç duyacağı yerde ordunun Erdoğan'ı görevinden uzaklaştırma girişimine öfkelendiğini" ifade etti.

"DARBE TÜRKİYE'NİN SON UMUDU"
ABD'nin muhafazakar kanallarından Fox News'in internet sitesinde Ralph Peters imzalı "Türkiye'nin son umudu da öldü" başlıklı makaleye yer verildi. Makalede, darbenin Türkiye'deki İslamcılaşmayı durdurmak için son umut olduğu, batılı liderler her ne kadar darbe girişimini kınamak için uğraşsalar da kazanacakları tek şeyin "Avrupa'nın kapılarına dayanmış zehirli bir İslam rejimi" olacağı öne sürüldü.

Ünlü dış politika dergisi Foreign Policy'den Michael Rubin de, "Erdoğan'ın kendinden başka suçlayacağı kimse yok" başlıklı makalesinde Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından bu yana halkı İslamcılaştırdığını ve verdiği sözleri tutmadığını iddia etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal