İstanbullu Annelere Müjde! Aylık Tam Bin 500 TL Alacaklar

5 büyük ilde gerçekleştirilen bakıcı desteği, çalışan annelere ilaç oldu

18.04.2017-16:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İstanbullu Annelere Müjde! Aylık Tam Bin 500 TL Alacaklar

5 büyük ilde gerçekleştirilen bakıcı desteği, çalışan annelere ilaç oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da o-2 yaş arasında çocuk sahibi olan ve çalışan kadınlar, proje çerçevesinde aylık tam bin 500 liraya kadar para yardımı alabilecekler. Projeye, başvurular hala sürüyor.

BAŞVURU İÇİN NE YAPILMALI?

İlk etapta İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulamaya geçilen projede, başarılı sonuçlar alınması üzerine İstanbul ve Ankara’nın da bu proje dahiline alındı. Bu proje Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülüyor. Bu projeyi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak olarak finans kaynağını sağlıyor. Bu projeden, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırmaları durumunda 0 – 2 yaş arası çocuğu olan çalışan veya çalışmaya başlayacak olan işçi statüsündeki anneler faydalanabiliyor. Şartları sağlayan annelere tahmini olarak bin 200 lira ödeme yapılıyor. Annenin engelli bir çocuğu olması ya da çocuğuyla tek ebeveyn olarak yaşaması durumunda bu rakam artıyor ve bin 500 liraya kadar çıkıyor. Proje kapsamında destekten faydalanmak isteyen anneler başvurularını, SGK’nın sayfası olan www.sgk.gov.tr veya www.evdecocukbakimi. net linkleri üzerinden gerçekleştirebiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakıcı desteğinden yararlanmak için annenin şu koşulları karşılaması gerekiyor: "0-24 ay aralığında çocuk sahibi olmak, TC vatandaşı olmak, bir işverenin yanında işçi statüsünde sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak,  çocuğu ile aynı evde ikamet etmek, analık izin süresini geçirmiş olmak, son 1 senede kiortalama brüt ücretinin asgari ücretin brüt tutarının 2 katını aşmamış olması, çalıştırdığı bakıcıyla arasında birinci derecede akrabalık ilişkisi bulunmaması, çocuk bakıcısı olarak çalışmaması, en geç kesin kayıt tarihi itibarı ile sigorta kaydını yaptırmış olmak koşulu ile tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmiş olması.".

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal