Borcu Olanlara Müjde! Tüm Borçlar Siliniyor!

Vergi, prim, ceza gibi tüm borçlar tekrar yapılandırılarak kolay bir şekilde ödeme imkanı sunulacak. 2017 Mart ayı sonuna kadar olan tüm faizler sıfırlanacak, bunun ile beraber 36 ay da vade fırsatı tanınacak.

19.04.2017-12:33 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Borcu Olanlara Müjde! Tüm Borçlar Siliniyor!

Vergi, prim, ceza gibi tüm borçlar tekrar yapılandırılarak kolay bir şekilde ödeme imkanı sunulacak. 2017 Mart ayı sonuna kadar olan tüm faizler sıfırlanacak, bunun ile beraber 36 ay da vade fırsatı tanınacak.

Hükümet, 10.1 milyon kişiye yeni bir fırsat sunuyor. Bu kişilerin kamuya olan borçlarını kolay bir şekilde ödeme imkanı yaratılıyor. 70.6 milyar lirayı bulacak yapılandırma için çalışmalara başlandı. Önümüzdeki günler içinde meclise taşınması düşünülen düzenleme ile temmuz 2016’dan itibaren 2017 senesi mart sonuna kadar olan vergi, prim ve ceza gibi borçlara yapılandırma fırsatı verilecek. Daha önce uygulanan yapılandırmaya katılmayanlar veya borcunu yapılandırıp ödeme yapamadığı için bu fırsattan yararlanamayanlar için yeni bir fırsat daha doğdu.

YENİ DÜZENLEMENİN ŞARTLARI

Sabah'ın yaptığı habere göre 2016' senesinde ki yapılandırma çerçevesinde olan bütün kamu alacaklarının yeni yapılacak düzenlemeye eklenmesi hedefleniyor. Fakat 2016'daki yapılandırma yasasındaki gibi matrah artırımı, vergi araştırmalarına bağlı ihtilafların giderilmesi gibi olan durumlar bu yeni düzenlemede bulunmayacak. Bu düzenlemede ki tek amaç borçların yeniden yapılandırması olacak. Bu yapılandırma doğrultusunda vergi, prim, trafik cezası, idari para cezası gibi borçlar kapsam dahilinde olacak. Öğrenilen bilgiye göre; yapılandırmada ana paranın tahsili yapılacak. Fakat gecikme faizi ve cezası sıfırlanıp, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme gerçekleştirilecek. Bu sayede borçta azalma olacak. Ayrıca peşin ödemeyi düşünenler ekstra indirim olacak. İsteyenlere taksit kolaylığı da sağlanacak. 6, 9, 12, 18 taksitten biri tercih seçilerek ve 2 ayda bir ödeme gerçekleştirilecek. Yani 36 aya varan vade fırsatı doğmuş olacak. Taksitli ödemeyi tercih edenlere borcuna, belirlenen katsayılar da miktar eklenecek. Başvuru Mayıs ayı ile başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal