Yunan Botları Yine İhlal Etti! Savaş mı Çıkarmak İstiyorlar

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botları arasında Kardak Kayalıkları’nda yine gerilim dolu anlar oldu.

19.04.2017-13:11 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Yunan Botları Yine İhlal Etti! Savaş mı Çıkarmak İstiyorlar

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botları arasında Kardak Kayalıkları’nda yine gerilim dolu anlar oldu. Türk Sahil Güvenlik botu, karasuları sınırına uymayıp bizim karasularımız alanında yer alan Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ne 2 mil mesafesindeki Çavuş Adasına kadar gelen ve sonra da Kardak’a doğru giden Yunan botunu kovalayarak kendi sularımızdan çıkmasını sağladı.

Geçen hafta sonu Paskalya Bayramı sebebi ile Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı olan Korgeneral Alkiviadis Stefanis’in Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi karşısında yer alan Kalalimnos Adası'na sonrasında da Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Aydın'ın Didim ilçesi karşısında yer alan ve Kardak kayalıklarına sekiz mil uzaklıkta bulunan Bulamaç (Farmakonisini) ve Eşek (Agathonisi) Adaları'nı ziyaret etmesi sonrasın da o kısımda olan Yunan botlarının Türk karasularını aşma durumu iyice artmaya başladı.

Bugün öğleye yakın bir zamanda Kalalimnos Adası önünde gelen Yunan Sahil Güvenlik Botu, Gümüşlük Mahallesi'ne iki mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na kadar gelmesi sonucunda, Kardak Kayalıkları civarlarından devriye nöbeti tutan Türk Sahil Güvenlik Botu müdahalede bulunmak durumunda kaldı. Türk botunun, Yunan botunu kovalamaca neticesi Türk karasularından terk etmek zorunda bıraktı. İki ülke botunun belirli aralıklarla birbirlerine iki metre kadar yaklaşması gözlerden kaçmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal