Trump Elebaşı FETÖ'yü İade Edecek mi? Beklenen Açıklama Geldi!

ABD yeni Başkanı Donald Trump'ın kampanyasında üst düzey görev yapmış Saygın Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

22.11.2016-22:30 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Trump Elebaşı FETÖ'yü İade Edecek mi? Beklenen Açıklama Geldi!

24 TV'ye konuşan Saygın Şimşek Trump'ın FETÖ elebaşının iadesi konusuna nasıl yaklaşacağına dair dikkat çekici ipuçları verdi. Şimşek yaptığı açıklamada 'Biz cihatçılara karşıyız ve bu Fetullah Gülen'i de cihatçı olarak görüyoruz açıkçası. Ayrıca Fetullah Gülen'in ABD'deki en büyük sözleşmeli okul sistemine sahip olduğunu biliyoruz. Nerden baksanız 160-170 okul konuşulmaktadı. Büyük bir servet ortadadır. Tabii Fetullah Gülen Türkiye'de çok büyük suçlar işlemiştir. Biz burada da işlenmiş suçların incelenmesini istiyoruz' dedi.

Şimşek yaptığı açıklamada FETÖ terör örgütünün seçim döneminde Demokrat aday Hillary Clinton'a da destek verdiğini hatırlattı ve aralarındaki maddi bağlantıya dikkat çekti.

Şimşek 'Biz bu seçimlerde Başkanlık Sarayı'nı aldık, senatoyu aldık güç bizdedir artık. Koruma kalkanının altındaki bazı unsurların koruma kalkanı kalkmıştır. Tabii ki bunda Sayın Trump'ın ilerde izleyeceği politika da önemlidir. Ama benim şahsi görüşüm Clinton seçim kampanyasıyla Fetullah Gülen'in örgütünün arasındaki maddi ilişkilerin araştırılması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

Kaynak: Star özel haber

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal