Suudi Arabistan'dan ABD'ye: Eğer Hemen Geri Çekmezsen...

ABD Kongresi'nin, 11 Eylül saldırıları nedeniyle Suudi Arabistan’a dava açılmasına olanak tanıyan yasa tasarısını kabul etmesi, Washington ile Riyad arasında gerginliğe yol açtı.

30.09.2016-10:29 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Suudi Arabistan'dan ABD'ye: Eğer Hemen Geri Çekmezsen...
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan tasarının ABD Senatosunun ardından Temsilciler Meclisinde de 3'te 2 çoğunlukla kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

EGEMENLİĞİN DOKUNULMAZLIĞI ZAYIFLAYACAK

Açıklamada, "Tasarının onaylanması, yüz yıllardır uluslararası ilişkilerde etkin bir gelenek olan 'egemenliğin dokunulmazlığının zayıflatılması' ilkesine karşı çıkan ülkeler nezdinde büyük bir endişe kaynağı olmuştur." ifadesi kullanıldı.

ABD DAHİL BÜTÜN ÜLKELER OLUMSUZ ETKİLENECEK

Yasa sonucu uluslararası ilişkilerde "egemenliğin dokunulmazlığının zayıflayacağı"savunulan açıklamada, bu durumun ABD dahil bütün ülkeleri olumsuz etkileyeceği belirtildi.

BARACK OBAMA'NIN REDDİ HATIRLATILDI

ABD Başkanı Barack Obama ile bu ülkenin Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve CIA Başkanı'nın tasarıya karşı çıkarak itirazlarını dile getirdikleri hatırlatılan açıklamada, birçok ülkenin de yasaya karşı olduklarını beyan ettikleri vurgulandı.

GERİ ADIM ATIN ÖNERİSİ

Açıklamada, ABD güvenlik birimlerinin de yasaya karşı olduğu ve bunun uluslararası ilişkilerde sorunlara yol açacağını kaydettikleri belirtilerek, söz konusu kanunun vahim ve tehlikeli sonuçlarından kaçınmak için ABD Kongresinin hikmetli davranarak gerekli adımları atması temenni edildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal