Suriye Saldırısı ABD ile Rusya'nın Oyunu mu

Suriye yapılan füze saldırısında, Rusya’nın bölgeye koyduğu S-300ve S-400 hava savunma sistemleri tarafından neden fark edilmediği sorusu akıllara Trump ile Putin’in beraber yaptığı bir saldırı olduğunu getiriyor.

08.04.2017-11:42 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Suriye Saldırısı ABD ile Rusya'nın Oyunu mu

Suriye’de taht kavgası yaşanmaya başlandı. Suriye’de sahada ve masa üzerinde Rusya’nın liderliği gündemdeyken her şeyi Amerika Birleşik Devletleri’nin Tomahawk füzesiyle yaptığı saldırı tamamen bozdu. Ayrıca bu saldırının Amerika Birleşik Devletleri’ne karşılık direk olarak ilk müdahalesi olması sebebi ile oldukça büyük bir önem taşıyor. Rusya’ya karşın gerçekleştirilen bu saldırıda Amerika Birleşik Devletlerine ait füzelerin Rus Kalkanı olarak adlandırılan S-400 hava sistemi tarafından fark edilmeden geçmesi herkes tarafından oldukça merak ediliyor.

İKİ LİDERİN OYUNU

Akdeniz üzerinden Suriye'ye füzeler yollandığında Rusya'nın Suriye'ye koyduğu S-300 ve S-400 hava savunma sistemi bataryaları tarafından neden fark edilmediği sorusu Trump ile Putin arasında karşılıklı bir danışıklı dövüş olduğu şüphesi herkes tarafından konuşuluyor.

Rus siyaset bilimci İgor Eydman, "Trump'ın Russiagate skandalını bitirmek amacı ile Putin'in dostu olmadığını kendi halkına kesinlikle belirtmesi gerekiyordu. Bu yüzden Trump'ın talimatı ile Suriye'deki hava üssüne yollanan füzeler bu problemi tamamen ortadan kaldırdı. Tabi şimdi Putin'in de Trump'tan istekleri olacaktır" şeklinde önemli bir iddiayı ortaya attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal