ÖSO'dan Flaş Açıklama: Türkiye Söz Verdi

ÖSO, önceliklerinin kenti, sivillerin geri dönebileceği hale getirmek olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda destek sözü verdiğini belirtti.

26.08.2016-00:35 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ÖSO'dan Flaş Açıklama: Türkiye Söz Verdi
ÖSO'ya bağlı Hamza Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Abdunnasır Celal, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerinin desteğiyle Cerablus'a girdiklerinde  karşılaştıkları en büyük zorluğun DAEŞ'in kentin sokaklarına ve evlere  yerleştirdiği mayınlar ile patlayıcılar olduğunu söyledi.
 
ÖSO birliklerinin kente girer girmez vatandaşların evlerine geri  dönebilmesi için patlayıcıları temizlediğini aktaran Celal, ÖSO'nun çatışmalar  esnasında kent çevresine kaçan onlarca kişinin evlerine dönmesine izin verdiğini  ve bu sürecin ilerideki günlerde de devam edeceğini ifade etti.
 
Kentte hayatın yeniden normale dönmesinde Türkiye'nin rolü olacağını  ifade eden Celal, Karkamış Sınır Kapısı'ndan Cerablus'a insani yardımların  geçirilmesi, fırınlar ve kuyuların tekrar çalışır hale getirilmesi gibi diğer  zorunlu ihtiyaçlar konusunda da Türkiye'nin yardım edeceği konusunda söz  aldıklarını dile getirdi.
 
Kentteki emniyetin sağlanması konusuna da değinen Celal, ÖSO'nun, DAEŞ  militanlarının ve uyuyan hücrelerin sızmasını engellemek için kent girişlerine  güvenlik barikatları koyduğunu ve vatandaşları korumak amacıyla bir emniyet  oluşumu kurmaya başladığını kaydetti.
 
ÖSO bünyesindeki Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de  önceliklerinin bölge sakinlerinin yaşamlarına geri dönmesine yardım etmek  olduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu doğrultuda atılan adımları destekleyeceği ve  gerekli yardımı yapacağı yönünde vaatte bulunduğunu söyledi.
 
Gabi, kentteki insanların yaşamlarını düzenleyebilmek için mahkemeler  kurulacağını, burada güvenliği sağlamasının ardından ÖSO'nun DAEŞ'le savaşı  sürdürmek için yeni bölgelere gideceğini aktardı.
 
Gelecek adımlarının Halep'in kuzeydoğu kırsalında ve Çobanbey'de  DAEŞ'in peşine düşmek olduğunu kaydeden Gabi, oradan da doğu kırsalda yer alan  El-Bab ilçesine ilerleyeceklerini dile getirdi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava  Kuvvetleri, “Fırat Kalkanı" operasyonu çerçevesinde ÖSO’nun Cerablus bölgesinde  dün başlayan harekatına destek veriyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal