Ortalığı Karıştıran İddia: Çatışma Çıkabilir!

ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesindeki seçimlere herhangi bir biçimde müdahale edilmesinin 'silahlı çatışmaya' sebep olabileceği konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i uyardığı öne sürüldü.

20.12.2016-13:54 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Ortalığı Karıştıran İddia: Çatışma Çıkabilir!
NBC televizyonunun ismini vermediği üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesindeki seçimlere herhangi bir biçimde müdahale edilmesinin 'silahlı çatışmaya' sebep olabileceği konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i uyardığı öne sürüldü.

BBC televizyonunun ismini vermediği üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesindeki seçimlere herhangi bir biçimde müdahale edilmesinin 'silahlı çatışmaya' sebep olabileceği konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i uyardığı öne sürüldü.

Sputnik'in NBC'den aktardığı habere göre, Obama 8 Kasım'daki seçimler öncesinde ABD ve Rusya liderlerinin doğrudan iletişim kurması için oluşturulan 'kırmızı telefonu' ilk kez kullanmak gibi 'dramatik bir adım' attı.

31 EKİM'DE ARADI

'Kırmızı hat' üzerinden 31 Ekim'de Putin'i arayan Obama, savaşa ilişkin uluslararası hukukun siber alanı da kapsadığını ve Rusya'nın da bu kurallar üzerinden sorumlu tutulacağını söyledi.

OBAMA, "SİLAHLI ÇATIŞMA" DEDİ

Obama bu telefon görüşmesinde 'silahlı çatışma' kelimelerini de kullandı. NBC'nin aktardığına göre, Soğuk Savaş dönemine ait bir iletişim sistemi olan 'kırmızı telefon' 11 Eylül saldırısı gibi olağanüstü durumlarda kullanılıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal