O İsimden Şok Açıklama: Türk Askeriyle Savaşmak Caiz

Türkiye'yi Musul operasyonunda masanın dışında bırakmak isteyenler devreye girdi

04.10.2016-14:42 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) O İsimden Şok Açıklama: Türk Askeriyle Savaşmak Caiz
ABD'nin koruma altına aldığı Şii dini mercii Kasım el Tai, dün Musul harekatına katılması beklenen Başika'daki Mehmetçik'le ilgili fetva verdi. Tai, "Türk askeriyle savaşmak vacip" dedi.

Suriye'deki iç savaş sürecinde Türkiye'yi ve muhalifleri yalnız bırakan ABD, ikinci hamle olarak Türkiye'yi Musul operasyonu ve sonrasındaki sürecin dışında tutmak için kolları sıvadı. PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde koridor açmaya başladığı süreçte Türk kamuoyunu ve istihbarat birimlerinin motivasyonunu Doğu ve Güneydoğu'daki bombalı hendeklere yönlendiren derin eller Türkiye'yi bir iç savaş sarmalına çekmek için de FETÖ eli ile bir darbe girişimine kalkıştı. O derin eller şimdi de Musul operasyonu ve sonrası süreç için kolları sıvadı.

TÜRKİYE MASADA OLMALI

Derin ellerin tüm uğraşlarına rağmen Ortadoğu meselesindeki kararlılığını açık bir dille savunan Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' operasyonu ile FETÖ'nün TSK'nın itibarını sıfırlama girişimi de ortadan kalmış oldu. 'Fırat Kalkanı' operasyonu planlarının masada olduğu günlerde Ankara iki önemli konuğu ağırladı. İlk gelen konuk Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani oldu. Barzani, Musul operasyonu sürecinde Ankara'dan askeri ve lojistik destek talebinde bulundu.

KİRİTİK ZİYARETLER

Barzani'nin hemen ardından Irak eski Parlamento Başkanı ve Musul'un en saygın Arap aşireti Osama Nuceyfi de Barzani ile aynı taleplerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM açılış törenindeki konuşmasında, terörle mücadele konusundaki kararlığını ifade etti. Erdoğan'ın "Musul meselesinde masada olmalıyız" mesajı ise derin güçleri Suriye sürecinden sonra bir kez daha rahatsız etti. ABD'nin 2003 sonrası Şii din adamı Sistani'ye karşı denge kurmak için bölgeye getirttiği ve koruma altında aldığı Şii dini mercii Kasım el Tai, dün Musul operasyona katılması beklenen Beşika'daki askerimiz için "muharip Türk güçleriyle savaşma" konusunda fetva verdi ve "söz konusu güçlerle savaşmanın şer'i, ahlaki ve toplumsal olarak vacip olduğu" fetvası verdiği öğrenildi.

SAVAŞMAYA HAZIRLAR!

Kasım el Tai'nin açıklamasının ardından, "El Haşd el Şabi" sözcüsü Kerim el Nuri, "el Hayat"a yaptığı açıklamada, "Bütün direniş grupları Türk güçleriyle savaşmaya tam olarak hazırdır. El Haşd el Şabi'nin Musul operasyonuna katılmasına karşı olanlar Türk ihlali karşısında ne kadar vatansever olduklarını göstermeliler" dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal