Neden Hala Karşılaşmadık? Uzaylılar Hakkında Tüyler Ürpertici İddia!

Stargazing Live'in sunucusu Cox, uzaylılarla karşılaşmamamızın nedeninin soylarının tükenmiş olduğu veya yakında tükeneceği olduğunu ileri sürdü.

16.10.2016-19:43 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Neden Hala Karşılaşmadık? Uzaylılar Hakkında Tüyler Ürpertici İddia!

Brian Cox, ünlü İtalyan Fizikçi Fermi'nin ortaya attığı soruları cevapladı ve söyledikleri tüyler ürpertici.

''ŞİMDİYE KADAR KARŞILAŞMIŞ OLMAMIZ GEREK''

1950'de İtalyan Fizikçi Enrico Fermi "100 milyar gezegen arasında neden yaşam olan 1 tane bile gezegene denk gelmedik?" sorusunu sormuştu. Bizimki gibi ilkel bir roket teknolojisi ile bile 10 milyon yılda ancak Samanyolu'nu kolonize edebileceğimiz teorisini ortaya atmıştı.

Galaksinin 13.21 milyar yaşında olduğunu düşünürsek şimdiye dek uzaylılarla karşılaşmış olamamız gerek. Peki neden karşılaşmadık? Brian Cox, Fermi'nin attığı soruları cevapladı ve söyledikleri tüyler ürpertici.

''KENDİLERİNİ YOK ETMİŞ OLABİLİRLER''

Stargazing Live'in sunucusu Cox, uzaylılarla karşılaşmamamızın nedeninin soylarının tükenmiş olduğu veya yakında tükeneceği olduğunu ileri sürdü. Bilim ve teknolojideki hızlı ve aşırı gelişmenin sonucu olarak evrendeki her şeyi yok edebilme noktasına gelmiş olabilecek uzaylıların, tüm canlılığı yok etmemek için kendi kendilerini yok etmiş olabileceği büyük bir ihtimal.



Cox, "Belki de bilim ve mühendislikteki gelişmeler siyasetin önemini azaltır ve yıkımdan biz de kurtuluruz". Cox'un söyledikleri sadece tahmin. Hatta ona göre bile bir gün uzaylılarla karşılaşmamız için küçük bir şansımız var. Ancak işin garip tarafı hiç karşılaşmamış olmak bir gariplik olsa da soylarının tükenmemesinden çok hiç olmama ihtimallerini de göz ardı etmemek gerekli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal