Nazilerin 'Zaman Kapsülü' Bulundu! Yanındaki Mektupta Bakın Ne Yazıyor...

Polonya'nın kuzeydoğusundaki Batı Pomeranya Voyvodalığı'nın Zlocieniec kentinde, 1934 yılında Naziler tarafından bırakılan, içerisinde mektup ve döneme ait eşyaların yer aldığı bir zaman kapsülü bulundu.

29.01.2017-14:35 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Nazilerin 'Zaman Kapsülü' Bulundu! Yanındaki Mektupta Bakın Ne Yazıyor...

Kapsülü, Nazilerin 1934 yılında bıraktığı belirtildi.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Zlocieniec Belediyesi yetkilisi Sebastian Kuropatnicki, zaman kapsülünün voyvodalığın en büyük şehri olan Szczecin’deki Ulusal Müze’ye konulduğunu söyledi.

KAPSÜLÜN YANINDA BİR BANKACININ MEKTUBU BULUNDU

"Kuropatnicki, kapsülün içinde ne olduğu konusunda da şu bilgileri verdi: "Kapsülde Berlin’le Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi kadrolarının eğitimi için yapılacak okulun yeri için daha iyi bir konum bulunması yönünde yazışan yerel bir bankacının mektubu bulundu.

Mektup elle ve gotik yazı tipiyle yazılmış. Bankacı mektupta 'Göl kenarındaki toprak sahibi bankaya borçlu, okul için bu nedenle oradan bir yer alınsın' demiş. Bu da hoşumuza gitsin ya da gitmesin tarihimizin bir parçası."

Kuropatnicki, kapsülde ayrıca bozuk paralar, kentin fotoğrafları, dönemin Almanca gazetelerinin yer aldığını da belirtti.

Kaynak: Akşam

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal