NATO'dan Flaş Açıklama: Türkiye'nin Yanındayız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu taziye için aradı. Stoltenberg "Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek veriyoruz" dedi.

19.02.2016-17:45 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) NATO'dan Flaş Açıklama: Türkiye'nin Yanındayız

Başbakanlık'tan edinilen bilgiye göre Genel Sekreter Stoltenberg, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da meydana gelen terör saldırısı vesilesiyle, Türk halkına ve Hükümetine taziyelerini iletti, NATO'nun,Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini, bu konuda Türkiye ile omuz omuza dayanışma içinde olduğunu, bu hususun terör saldırısının ardından NATO tarafından yayınlanan açıklamada da belirtildiğini vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Başbakanımız, taziye dilekleri ve dayanışma mesajı için Genel Sekreter Stoltenberg'e teşekkür etti, saldırının failinin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD terör örgütü mensubu olduğunun Türk makamlarınca tespit edildiğini, Türkiye'nin ister DAEŞ, ister PKK ya da PYD/YPG olsun terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.



Başbakan ve NATO Genel Sekreteri ayrıca, Suriye başta olmak üzere bölgede cereyan eden gelişmeler ile bunlara ilişkin olarak Türkiye ve İttifak arasında işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesine ilişkin atılması kararlaştırılan adımların uygulanması çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmede, NATO'nun Ege Denizi'nde yasadışı göçle mücadeleye vereceği destek konusu da ele alındı.

Başbakan Davutoğlu, NATO'nun bu konuda yapacağı katkı ve işbirliğinin Türk tarafınca memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal