Lanetin Sırrı 221 Yıldır Çözülemedi: Define Avcılarını Korkutan Ada!

Efsanelere konu olan Oak adası, Kanada'nın Nava Scotia Adası yakınlarında küçük bir ada. Söylentilere göre Oak adasında kimsenin tahmin edemediği bir hazine gizli. O hazineyi bulmak isteyenlerin başına gelenler ise oldukça ürkütücü...

27.06.2016-21:40 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Lanetin Sırrı 221 Yıldır Çözülemedi: Define Avcılarını Korkutan Ada!

1795 yılının bir yaz günü, 16 yaşındaki Daniel McGinnis kanosu ile kürek çekerek Mahone Körfezi’ni geçti ve Oak Adası’nda keşfe çıkar. Önce eski bir patikadan ormanın derinliklerine yürür sonra da ağaçsız bir bölgeye çıkar. Bölgede sadece tek bir büyük meşe ağacı varmış. Ağacın dallarından biri budanmış ve toprakta bir çukur bulunuyormuş. Sonradan Para Çukur adını alan çukur, genç Daniel'in dikkatini çeker. Belki de bir define bulmuştu! Hemen evinde döner ve ertesi gün arkadaşlarını da yanına alarak tekrar adaya gider.

Üç genç, göçüğü kazmaya çalışırlar. Neredeyse 9 metre kazarlar ama çukurun dibini göremezler. Pes edip, geri dönerler. Yaşadıklar yer Chester'a gidip, define olduğunu düşündükleri çukuru kazmak için yardım isterler ama kimse yanaşmaz. Bölgeye ilk yerleşenlerden Chesterlı bir kadının annesi geçmişte Oak adasında yaşanan bir olaydan bahseder:

Zamanında adada ateşler ve garip ışıklar görünmüş. Bir tekne dolusu adam, ne olup bittiğini incelemek için adaya gitmişler. Sonra da arkalarında iz bırakmadan yok olmuşlar!" Aradan dokuz yıl geçer. 30 yaşındaki Simeon Lynds, Anthony Vaughn’ın kendisine anlattığı öyküden etkilenir. Daniel ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir. Grup 1804 yılında esrarengiz Oak Adası’na çıkarlar.

Karşılaştıkları manzara ise şöyledir: Aradan geçen yıllar boyunca kimse buraya el sürmemiştir. İlk aşamada 27 metreye ulaşırlar ve her üç metrede bir aynı meşe kütüklerinin bulunduğu anlaşılır.

12 metreden sonra kütüklerin üstünde bir kömür tabakası, 15 metrede bir kat cam macunu, 18 metrede ise bir kat hindistan cevizi lifi bulunur. Ve 27 metreye gelindiğinde en garip şeyi keşfederler: Üzerinde garip bir yazının bulunduğu bir taş. Taşı çıkarırlar ama kuyuya oluk oluk su dolunca çalışmalar yine yarım kalır.

Dönelim, adadaki çukuru araştıran ekibe: Bir yıl sonra kaldıkları yerden devam etmek isteyen ekip, bu kez çukura paralel yeni çukurlar kazmayı dener. Çukura da 'Para Çukuru' adı verilir. Fakat kısa sürede paralel kuyu da suyla dolar. Çalışmalar 45 yıl boyunca durur.

Bu aksiliğin bir Bubi Tuzağı olduğu düşünülür. Aynı zamanda yaklaşık 150 metrelik bir su yolu da keşfedilir. Fakat su ne kadar çabuk boşaltılsa da, deniz suyu gelip yine boşluğu doldurur.

1849'da çukur üzerinde çalışmak için başka bir şirket kolları sıvar. Çalışmalar sonucu içi para dolu olan iki fıçı bulunur. Daha da ilginci üç küçük altın zincir baklası da ortaya çıkar. Fakat bu altın halkalar ortadan kaybolurlar ve kimse niye olduğunu bulamaz.

Çukuru kimin yaptığı halen muamma. Adadaki araştırmalar halen sürüyor ancak ilk araştırmanın üzerinden geçen 221 yıla rağmen Oak Adası gizemi devam ediyor.

Akşam

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal