İncirlik'i 'Kapatırız' Tehdidi ABD'de Fena Yankılandı

ABD sözcüsü Peter Cook, “ABD ve koalisyonun İncirlik’i kullanmasından dolayı minnettarız ve bunun devam etmesini umuyoruz.” dedi.

06.01.2017-10:18 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İncirlik'i 'Kapatırız' Tehdidi ABD'de Fena Yankılandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın "ABD’nin İncirlik’i kullanıp Türkiye’nin El Bab operasyonlarına destek vermemesinin düşündürücü olduğu" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, “İncirlik’in ne kadar önemli olduğunu ve koalisyonun bundan ne kadar minnettar olduğunu dün Albay Dorrian’dan işittiniz. Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"İNCİRLİK'TEN OPERASYON YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Türk yetkililerin İncirlik ile ilgili sözleri konusunda Savunma Bakanı Ash Carter’in mevkidaşı ile görüşüp görüşmediği sorusuna Cook, şu cevabı verdi: “Türklerle özel görüşmelerimiz devam ediyor. Türklerle her yaptığımız özel görüşmenin detayına girmeyeceğim ama biz İncirlik'ten operasyon yapmaya devam ediyoruz ve tekrar söyleyeyim ABD ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun İncirlik’i kullanmasından dolayı minnettarız ve bunun devam etmesini umuyoruz.”

"DEAŞ HALA BİZİM ODAĞIMIZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Münbiç ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, açık cevap vermekten kaçınırken “Koalisyon ve ABD, DEAŞ’a odaklanmaya devam ediyor.” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasında son günlerde gündeme gelen ‘İncirlik krizi’yle ilgili “İncirlik Üssü’nün kapatılması gündemimizde yok” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “‘İncirlik’i kapatıyoruz’ deme hakkımız her zaman var!” açıklamasının ardından ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD karşıtı koalisyonun İncirlik Üssü’nü kullanması için verilen izni takdir ettiklerini belirterek, “İncirlik’i kullanmaya devam etmek istiyoruz” demişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yönelik Türkiye’nin yürüttüğü operasyona koalisyon güçlerinin destek vermemesi üzerine ‘İncirlik kozu’nu dile getirmiş, koalisyonun El Bab’da yoğun IŞİD ateşi altında kalan Türk askerlerine hava desteği vermemesinin ‘İncirlik Üssü’nü sorgulattığını’ belirtmişti.

‘Madem destek vermeyecekler, İncirlik Üssü’nü niye kullanıyorlar?’

Konuyla ilgili açıklama yapan Çavşoğlu, önce Suriye’de yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna destek vermediği belirtilen koalisyon güçlerine seslenerek, “Niçin vurmuyorsunuz? Bunu beklemek bizim en doğal hakkımız değil mi? Şimdi bunlar olmayınca da halkımız da soruyor; ‘Madem destek vermeyecekler, İncirlik Üssü’nü niye kullanıyorlar?’ Son derece haklı bir soru ya da sorgulama” dedi.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “İncirlik Üssü’nün kapatılması gündemde değil ama özellikle DEAŞ için gelen ülkeler bu desteği vermeyecekse burada kalmasının bir anlamı da yok.” Kaynak:AA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal