NASA Uyardı: Yaklaşan Gök Taşı Atom Bombasından Daha Güçlü

Tüm dünya NASA’nın yaptığı uyarıyı konuşuyor. Atom bombasından daha güçlü olan ve dünyaya doğru yaklaştığı söylenen göktaşının detaylarını sizler için derledik.

19.04.2017-15:05 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-11:32) NASA Uyardı: Yaklaşan Gök Taşı Atom Bombasından Daha Güçlü

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) insanları korkutan bir uyarıda bulundu. 2018 yılında dünyaya yaklaşmaya başlayan göktaşının çapının oldukça büyük olduğu ve atom bombasından 800 kat daha güçlü olduğu uzmanlar tarafından belirtildi. İşte, NASA göktaşı uyarısının detayları…

GÖK TAŞI NEDİR?

Meteorit adıyla da geçen gök taşlarının tanımı için uzaydan dünyaya düşen farklı büyüklük ve özellikteki maddelerin genel adıdır denilebilir. Gök taşı düşen nesnenin kalıntısına söyleniyor. Aslında dünyaya yaklaşan maddeler kuyruklu yıldız, asteroit ya da meteor olabilir. Uzayda dolaşan bu maddeler bir şekilde dünyanın yörüngesine girebilir ancak genelde atmosferi geçemeden eriyip havaya karışırlar.

Yılda birkaç bin gök taşı, dünya yörüngesini geçerek atmosfere girer. Ancak bunların yaklaşık 500 tanesi yeryüzüne düşer. Yeryüzüne gelişte atmosferde aldıkları darbeden dolayı parçalanabilirler ya da tamamen yok olabilirler. Her gök taşı, bilim insanları tarafından gözlemlenemiyor ancak belli bir büyüklüğün üstündeki gök taşları takip edilebilir bir özellik taşıyor.


DÜNYAYA YAKLAŞAN GÖK TAŞI ATOM BOMBASINDAN DAHA TEHLİKELİ!

NASA’dan gelen uyarı yaklaşmakta olan maddenin asteroit olduğu yönünde. 2018 AH ismini verdikleri bu asteroit aslında 2018’den beri dünya yörüngesinde ve yaklaşıyor. İlk kaydedilen uzaklığı dünyanın 300 bin kilometre ötesi olan bu asteroitin aralık ayının sonunda dünyaya daha da yaklaşması bekleniyor. NASA bilim insanları asteroitin çapının 85-190 metre aralığında dev bir madde olduğunu söyledi.

2018 AH isimli asteroit en tehlikeli seviyesine alınarak kontrol edilmeye devam ediyor. NASA’da tehlike seviyesinin en üstü Apollo ismiyle belirtiliyor. Apollo ismi herhangi bir gök taşının dünyaya çarpabilecek seviyede olmasını gösteriyor. Apollo uyarısını alan bu asteroit 2. Dünya Savaşı’nda atılan atom bombasından 800 kat daha güçlü bir yıkıcılıkta.

GÖK TAŞI DÜNYAYA ÇARPACAK MI?

NASA, tehlike seviyesini anlattıktan sonra gök taşı eğer şu anki yörüngesini izlerse dünyaya teğet geçecek ve çarpışma olmayacak. Ancak gök taşı herhangi bir duruma bağlı olarak yörüngesini değiştirirse dünyaya çarpacak ve ağır bir hasar verecek.

Dünyaya yaklaşan gök taşı şu an için çarpışma yörüngesinde olmasa da bilim insanları yörünge değişikliği söz konusu olduğunda bunun ciddi sonuçlarının olacağını belirtti. Takipte olduklarını belirten NASA bilim insanları herhangi bir değişiklik durumunda bunun mutlaka bildirileceğini de açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal