Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye Uyarı!

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, "Musul operasyonu, 100 bin Iraklının Türkiye ve Suriye'ye kaçmasına neden olabilir" açıklamasında bulundu.

17.10.2016-13:40 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye Uyarı!
Musul'un DEAŞ'ın elinden alınması için 30 bin askeri güçle sürdürülen harekâtta, 4 ila 8 bin arasındaki teröristin kentten temizlenmesi amaçlanıyor.

Harekâta ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, hem karadan hem de havadan destek veriyor.

BM, "Musul operasyonu, 100 bin Iraklının Türkiye ve Suriye'ye kaçmasına neden olabilir" açıklamasında bulundu.

OPERASYON DÜZGÜN OLURSA GÖÇ DALGASI OLMAZ
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Musul'dan gelecek olası göç dalgasına değindi:

"Birçok ülke için koalisyonun içinde yer alsalar dahi Suriye ve Irak'taki mesele uzaktaki meseledir. Bizim içinse bizi birinci derece etkileyen meseledir. Musul'da işlerin ters gittiğini düşünün, insanların kaçmak zorunda olduğunu düşünün. Washington DC'ye kaçmayacaklar, Türkiye'ye gelecekler. Türkiye'nin terör meselesi üzerinden ilgisi olduğu açıktır. DEAŞ militanları Milano veya Berlin'e kaçacak değildir, Türkiye'yi tehdit edeceklerdir. Çok ciddi sorunlar karşı karşıyayız. Türkiye göç dalgaları ve terör dalgaları üzerinden etkilenecek bir ülkedir. Bu nedenle en yakın etkiyi gösterecektir. B ve C planlarımız var ama ortalık yerde konuşacak değiliz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal