Almanya'dan Türkiye'ye Küstah 'İdam' Uyarısı! Sana ne Avrupa!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye idam cezası gelir ise Türkiye’nin Avrupa Birliği rüyası tamamen ortadan kalkar şeklinde konuştu.

18.04.2017-12:05 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Almanya'dan Türkiye'ye Küstah 'İdam' Uyarısı! Sana ne Avrupa!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye idam cezası gelir ise Türkiye’nin Avrupa Birliği rüyası tamamen ortadan kalkar şeklinde konuştu.

Halk oylaması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam isteğine dair Almanya’dan hemen bir cevap geldi. DW Türkçe’nin yaptığı habere göre, Bild gazetesine açıklamalar gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’yi tehdit ederek idam cezasını tekrar geri getirilmesinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme rüyasının tamamen sonu anlamına geldiğini ifade etti.  Sigmar Gabriel, ayrıca bunca zaman Avrupa Birliği’ne girmek amacı ile yapılan tüm çabaların boşa olduğunu gösteren bir davranış olacağını da özellikle belirtti.

TÜRKİYE KENDİ BELİRLEYECEK

“ Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılma konusunda yakın bir zaman içerisinde karar alınmayacak, şuan gündem de öyle bir konu yok” diyen Gabriel, her şekilde şu an bir üyelik beklentisi içerisine girilmesinin çok doğru bir davranış olmayacağını ifade etti. Gabriel ayrıca Türkiye’nin alacağı kararlar ve tutumu bunu belirleyen faktör olacağını belirtip, bu kararda Türkiye belirleyici noktada olacak şeklinde konuştu.

Bakn Gabriel, “ Bugün de Türkiye'nin bizim ile beraber olmasını talep ediyoruz, Türkiye'yi siyasi izolasyona sürüklemeyi ve Rusya yönüne itmeyi arzu etmiyoruz" ifadeleri kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal