AB'yi Korku Sardı: Türkiye İçin Herşeyimizi Seferber Etmeliyiz!

AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos, Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatının işlediğini belirterek, 'Bu mutabakatın işlemeye devam etmesi için elimizdeki her şeyi seferber etmeliyiz.' dedi.

28.11.2016-16:24 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) AB'yi Korku Sardı: Türkiye İçin Herşeyimizi Seferber Etmeliyiz!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 6. Avrupa İltica Destek Ajansı (EASO) İstişari Forumunun açılışında konuşan AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, Avrupa'daki göçmen krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avramopulos, göçmen krizinin henüz sona ermediğini vurgulayarak "Avrupa'da göçmen durumu hala kırılgan ancak iyileşiyor. Martta günde 10 bin göçmen gelirken şu an bu sayı yüzün altında." diye konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİNİ SÖZLERİNİ YERİNE GETİRME ÇAĞRISI

Geçen aylarda yaklaşık 8 bin sığınmacının Yunanistan ve İtalya'dan diğer Avrupa ülkelerine yerleştirildiği bilgisini paylaşan Avramopulos, Avrupa ülkelerine sözlerini hemen yerine getirmeleri ve kapasiteyi artırma çağrısında bulundu.

Avramopulos, sığınma başvurularının daha hızlı sonuçlanması için üye ülkelerden EASO kapsamında görev alan iltica uzmanı sayılarını artırmalarını istedi.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatının işlediğini ifade eden Avramopulos, "Bu mutabakatın işlemeye devam etmesi için elimizdeki her şeyi seferber etmeliyiz. Bu bizim önceliğimiz ve buna bağlı kalacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"BAZI SORUNLAR YAŞANSA DA B, C, D PLANLARIMIZ DA VAR"

Öte yandan, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan EASO Direktörü Jose Carreira, adalarda bulunan iltica uzmanı sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatının amaçlarının çoğuna ulaşıldığını belirten Carreira, "Bazı sorunlar yaşansa da mutabakatın yürümediğini söyleyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Carreira, göçmen geçişlerinde sayı hızlı bir şekilde artarsa bir B planı olup olmadığına yönelik soruya, "Bu yarın da gerçekleşebilir. Emin olun B, C, D planlarımız da var. Gelişmeleri görüyoruz. Ama şu andaki gerçek bu değil. Türkiye ile ilişkiler bu bağlamda olumlu, aynı şekilde, değişmedi. Umalım ki bunun aksi olmasın." diye konuştu.

Kaynak: AA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal