ABD'liler Obama'yı Topa Tuttu: Türkiye Senin Yüzünden...

The American Interest dergisi ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiri yağmuruna tuttu. Obama'nın izlediği politikalarla Türkiye'yi kaybettiğini yazan dergi, Türkiye'nin Batı'ya özellikle de ABD'ye yabancılaştığını söyledi.

18.10.2016-17:58 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'liler Obama'yı Topa Tuttu: Türkiye Senin Yüzünden...

ABD Başkanı Barack Obama'nın tutarsız politikası nedeni ile Rusya'nın Ortadoğu siyasetinde önemli bir rol oynadığını ve Türkiye ile yeniden kurulan ilişkilerin sadece Washington'un değil, aynı zamanda NATO'nun da bir problemi olduğunu öne sürüldü.

The American Interest dergisinde yer alan habere göre, Barack Obama'nın Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkilediğini yazdı.

TÜRKİYE'Yİ ABD'YE YABANCILAŞTIRDI

Obama'nın Suriye politikasının Amerika'nın çıkarlarına zarar verdiğini yazan yazar, Moskova'nın Washington'un kararsızlığından faydalanarak İran veTürkiye ile karlı bir ticari ilişki kurduğunu yazdı. Yazıda ayrıca Rusya'nın NATO'ya ciddi bir yara verdiği ve Türkiye'nin Batı'ya özellikle de ABD'ye yabancılaştırdığı belirtildi.

The American Interest Dergisinde yayınlanan makalede, "Suriye'de birçok zorlu problem var ve alternatifleri az, ancak Obama'nın Suriye politikası en kötülerinden birisi ve en üzücü örneklerden birisi olarak uzun yıllar boyunca dünya siyasi arenadaki yerini alacak." ifadesi yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal