ABD'den Esad'a Türkiye Uyarısı: Dikkat Et

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cook, Türkiye'nin Cerablus'taki hedefleri vurduğu haberleri hakkında, Suriye rejimine Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan bu bölgelerden uzak durmaları çağrısı yaptıklarını açıkladı.

23.08.2016-13:58 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'den Esad'a Türkiye Uyarısı: Dikkat Et
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait obüsler, Cerablus'taki terör örgütü DAEŞ ve Munbiç'te de bir diğer terör örgütü olan PYD hedeflerini vurdu..

Türkiye'nin her iki terör örgütüne yönelik operasyonları, ABD Savunma Bakanlığı'nında gündemindeydi.

Bakanlık sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin Cerablus'taki DAEŞ hedeflerini vurmasını, bölgenin terör örgütünden temizlenmesi için önemli olduğunu söyledi.

"DAEŞ SURİYE'NİN HER YERİNDEN ATILMALI"

Cook şöyle konuştu; "Suriye'nin herhangi bir yerinde, özellikle de böyle önemli bir yerde, DAEŞ'e yönelik baskı önemlidir. DAEŞ'in Cerablus dahil, Suriye'nin her yerinden atılmasını görmeyi istiyoruz."

"KOALİSYON GÜÇLERİNİ KORUYACAĞIZ"

Peter Cook, rejim güçleri ile terör örgütü PYD arasındaki çatışmalar içinde, koalisyon güçlerinin korumaya devam edeceğiz açıklamasında bulundu:

"Hava operasyonlarımızın detaylarına girmeyeceğim ama bunu yapmayı sürdüreceğiz. Hava gücümüzü gerektiğinde ortak operasyonlarda koalisyon güçlerimizi korumak için kullanacağız."

Suriye rejimine Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan bu bölgelerden uzak durmaları çağrısı yaptıklarını hatırlatan Cook, bu durumun, Haseke ve Munbiç üzerinde bir "uçuşa yasak bölge" anlamına gelmediğini söyledi.

Türkiye, Munbiç'i DAEŞ'den temizleme niyetiyle bölgeye giden PYD unsurlarının, kenti terk etmesi konusundaki hassasiyetlerini önce ABD'ye, ardından bölgedeki diğer muhataplarına aktarmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal