ABD, PYD'ye Desteğini Çekti; Seve Seve Çekiliyorlar

YPG'lilerin içinde bulunan Erwin Stran isimli ABD askeri, Amerikan yönetimine tepki gösterdi. "ABD YPG'yi sattı" dedi...

27.08.2016-11:27 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD, PYD'ye Desteğini Çekti; Seve Seve Çekiliyorlar
PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Türkiye'nin ABD hava desteğini de alarak giriştiği Cerablus operasyonu sonrasında en az IŞİD kadar kâbus yaşıyor.

ABD ASKERLERİ ÜSLERİNE DÖNDÜ
IŞİD'in elindeki Menbic kentini alan YPG, o dönemde kahraman ilan edilmişken bir anda gözden düştü. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinin haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın "Fırat'ın doğusuna çekilin' mesajının ardından ABD'nin Suriye ve Irak güçlerine komuta eden General Steohen Townsend, YPG'lileri eğiten askerlerine üslerine dönme ve desteği kesme talimatı verdi.

"ÇEKİLİRSENİZ DESTEK YENİDEN BAŞLAYACAK"
Ayrıca YPG'ye silah desteği ile paylaşılan istihbarat da durduruldu. PYD lideri Salih Müslim'e ‘Fırat'ın doğusuna çekilme tamamlandığı zaman destek yeniden başlayacak' mesajı iletildi.

PYD ve YPG liderlerinin bu yaklaşım sonrasında şok içinde oldukları belirtiliyor. Askeri uzmanlara göre ABD'nin bu tavrı sonrasında YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki iki toprağını birleştirerek devlet kurma hayali suya düştü. YPG içinden bazı isimlerin Türk askerine direnmek için Fırat'ın batısında kalma kararı aldığı iddia edildi. Musul operasyonuna katılmak için ABD tarafından eğitilen bazı Kürt askerlerin de isyan ettiği ileri sürülüyor. YPG'lilerin içinde bulunan Erwin Stran isimli ABD askeri, Amerikan yönetimine tepki gösterdi. Konuşmasında ABD'yi suçlayan Erwin, "ABD, Kürtler'e verdiği sözü tutmadı. Onlara ihanet etti" dedi. Bu ifadelerle YPG'ye karşı yürüttüğü yardımı sürekli inkar eden ABD'nin kanlı terör örgütü PKK'nın kolu olan YPG'ye verdiği destek gün yüzüne çıktı..
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal