AB Vize Kararını Bu Tarihte Verecek

Avrupa Birliği Komisyonu, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmesi için 4 Mayıs'ta tavsiye kararı almayı planladığını açıkladı. Fakat bunun için 72 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor.

20.04.2016-14:28 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) AB Vize Kararını Bu Tarihte Verecek
Şırnak'ta PKK'lıların saldırısında yaralanan Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'dan PKK'ya sert sözler. Adıyaman "Teröristler sivilleri kendilerine kalkan yapıp oradan gasbettikleri bir otomobil ile uzaklaştı. Eğer siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık" dediTavsiye kararı Avrupa Parlamentosu'nda görüşülerek karara bağlanacak. Vizesiz giriş hakkı tanınırsa Haziran sonundan itibaren geçerli olacak ve bu şekilde Avrupa'ya giden vatandaşlar en fazla üç ay kalabilecek.

AB Komisyonu, mülteci akınını kesmek için geçtiğimiz ay Türkiye ile yapılan anlaşmanın uygulanması konusunda ilerleme sağlandığını fakat Yunanistan'dan mülteci iadesi ve Türkiye'deki Suriyelilerin de Avrupa'ya doğrudan gönderilmesi için daha fazla kaynak ayrılması gerektiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN KAÇ KRİTERİ YERİNE GETİRDİĞİ BELİRTİLMEDİ

Komisyon, Türkiye'nin 72 kriterden kaçını yerine getirdiğini açıklamadı fakat üzerinde çalışılması gereken konular olduğunu belirtti. Bunlar arasında; "birikmiş sığınma başvurularının sonuçlandırılması, tüm mültecilere çalışma izni verilmesi, göçmen riski barındıran ülkelere karşı vize yükümlülüklerinin güçlendirilmesi, temel hakların korunması için gereken adımların atılmasının yanı sıra Kıbrıs'a (Rumlara) ayrımcılığın sonlandırılması" sayıldı.

Komisyon ayrıca Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşlarının tüm AB ülkelerinden geri kabul sürecinin ilerletilmesi ve 1 Haziran'dan itibaren tamamen aktif hale getirilmesi çağrısında bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, dün yaptığı açıklamada, vizesiz geçiş için öne sürdükleri şartları sulandırmayacaklarını söylemişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal